HomeFÓRUMNové téma
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Voda, Topení, Odpady
(1 prohlíží) (1) Host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Voda, Topení, Odpady

Voda, Topení, Odpady 9 roků, 10 měsíců #11734

  • Kuba F1
  • NEPŘIPOJEN
  • SL
  • W123 240D, W140 600SE
  • Příspěvky: 731
  • Karma: 16
Tak jsem už kromě zdatného zedníka pápnul i velice solidního instalatéra. Takže kdyby někdo něco potřeboval, předám vám na něj kontakt.

Mě teď dělal na baráku ústřední topení v mědi z krbový vložky s kombinovanym bojlerem, vodu v plastu a nějaký odpady a všechno super. Nic nikde nechčije, celý to vymyslel, jak to nejlépe udělat, kudy co, aby se ušetřilo na trubkách, zatáčky dělal všechny ohybačkou, takže žádný kolena. Dělá i kotelny a tak podobně...
Takže vřele doporučuju. Ale spíš asi na nějaký větší věci, neboť je z Moravy a volat ho na kapající kohoutek by nebylo moc efektivní.
Košířský Škrtič v Depresi
Následující uživatel poděkoval: vitek

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12175

  • Aci
  • NEPŘIPOJEN
  • SL
  • Příspěvky: 696
  • Karma: 11
Já to tady po třech měsících trošku obnovím.

Schválně, kdo pozná, co je na té fotce špatně. Já jsem to nepoznal a stálo mě to několik tisíc.


Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.
Bejvalej boxer, mistr šavlového tance a hrdej provozovatel webu www.veteranov.cz

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12181

  • Angelo
  • NEPŘIPOJEN
  • E-Klasse
  • Příspěvky: 123
  • Karma: 8
Příčky z Ytongu nejsou v rohu provázaný.

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12182

  • Aci
  • NEPŘIPOJEN
  • SL
  • Příspěvky: 696
  • Karma: 11
Příčky z Ytongu nejsou provázaný.

Je to celý nakřivo (to je vidět v dolním rohu)

Co není vidět:

1.) Ytong je tl.10, cihly, na které se napojovalo, mají 6. Napojili to tak, že v ultra malé koupelně jsem přišel o 4cm zdi (na druhé straně ve velké místnosti by to bylo jedno.

2.) Příčka se měla vybourat celá, nemělo se to napojovat. Z hlediska statiky je to totiž akorát tak, aby to spadlo. Nehledě na problémy s obkládáním a uchycením sanity.

Tyhle věci jsou diskutabilní, já jsem zedníkovi řekl "dozděte to tady" a on udělal. Ani na jeden problém mě neupozornil, ale beru to spíš jako moji chybu.
Bejvalej boxer, mistr šavlového tance a hrdej provozovatel webu www.veteranov.cz

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12184

  • vitek
  • NEPŘIPOJEN
  • Gullwing
  • W108 280SE 3.5, W115 200D, R129 500SL, W140 600SEL
  • Příspěvky: 2574
  • Karma: 35
Ondro, tohle se jinak než praxí nenaučíš. Až budeš dělat třetí, čtvrtej projekt, tak budeš vědět kam koukat. V.

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12185

  • Aci
  • NEPŘIPOJEN
  • SL
  • Příspěvky: 696
  • Karma: 11
Tak a teď to nejlepší:

Příběh přímo ze stavby

Člověka, který udělá rozvody po bytě, vyřeší topení a vše okolo, jsem vybíral dlouho. Když už jsem měl skoro vybráno, na doporučení jsem se potkal s topenářem, který na mě udělal dojem. Bylo vidět, že ví, o čem mluví, choval se rozumně a cena byla slušná.

Na základních věcech jsem se rozhodl nešetřit, takže i když jsem měl levnější nabídky, vzal jsem tohle.

Odhadnutá cena byla 117 tisíc za komplet topení v třípokojovém bytě, kotel, veškeré rozvody, 2x wc, odpady, voda, podlahovka v koupelně a v části kuchyně.

8. června jsem složil zálohu 80 tisíc, naplánovali jsme si harmonogram a topenář jel ještě ten den koupit materiál a kotel. S topenářem jsme si nastavili jasná pravidla: práci uděláte kvalitně a já vás nebudu odírat a budu platit hned. Jakoukoliv hlučnou práci (bourání apod) budete provádět pouze v pracovní dny 9 - 17 kvůli lidem v domě. Dáte si pozor na výtah a pokud po vás zůstane něco na chodbě, tak to zametete.

Topenáři začali pracovat, já jsem je jezdil kontrolovat a byl jsem spokojenej s přístupem i s prací.Asi stejně, jako popsal Kuba nahoře.

13.června jsme se po poradě rozhodli, že navýšíme zakázku o pokládku podlahovky v obýváku, kuchyni a hale. Dohoda byla taková, že topenář připraví podklad, položí to a zedníci to zabetonují.

Zaplatil jsem další zálohu 35 tisíc na podhahovku a objednávku radiátorů, které jsem si následně vybral a sepsali jsme objednávku.

Topenáři zlikvidovali násyp pod původní podlahou a položili podlahovku a odjeli s tím, že to mám nechat zabetenovat deskou 4 - 5 cm. Objednal jsem 5 tun betonu za 16 litrů, další čtyřku stála doprava ze stavebnin do 5. patra a na 27.5. objednal zedníky.

Zedníci přišli, zapnuli míchačku, udělali první várku a řekli, že to betonovat nebudou, protože podlahovka je položená křivě a ukázali mi místa, kde vycházelo místo 5cm betonu 11cm. Navíc se vlivem vln kroutily kari sítě, takže lezly z betonové desky ven.

Celý problém byl v tom, že topenáři z nějakého důvodu nechali ve škvárovém násypu původní trámy, které držely starý rošt (a pod ty nedali ani polystyren). Ten dali pouze do prostoru mezi trámy a na to folii. Protože podklad nevyrovnali, vznikl na několika místech rozdíl 6cm (který byl viditelný pouhým pohledem). Přitom stačilo vyházet trámy a celý povrch přejet stahovací latí. Práce na půl hodiny (samozřejmě placená).

Velmi slušně jsem požádal topenáře, ať problém odstraní, než v pátek 11.7. přijedou zedníci opět betonovat. Zedníci se 10.7. omluvili, že betonování musí posunout o týden. Topenář přišel s tím, že spěchá, a že zařídí betonování sám. Domluvil zedníka, já jsem schválil cenu s tím, že 16.7. to zedník spolu s topenářem vybetonují. Den předem jsem poslal topenáři do emailu souhrn informací k dalšímu postupu, zejména pak výšky parket, dlažby a marmolea tak, aby věděli, jak mají vylít podlahu.

Ráno jsem přijel na stavbu s tím, že jsme si celý email ještě jednou prošli (zejména výšky) a zkontroloval jsem si zedníka, jak pracuje. Vskutku milý člověk. Ještě mi vysvětlil, že podlaha v obýváku byla trošku z kopce a že proto udělá na celé místnosti spád 0,5cm.

Pak jsem si vzal metr, abych zkontroloval rovinu již opravené podlahovky. K mému zděšení k žádnému vyrovnání nedlošlo, topenáři se na to prostě vysrali a lili na to beton. Spustil jsem celkem slušnou scénu, že ten strop má nějakou nosnost (zaplatili jsme si posudek od statika na 1,6 tuny) a že tam má jít 60 pytlů a že každej pytel navíc budou platit oni, ať toho okamžitě nechají a vyrovnají tu podlahu.

Vyřešili to tak, že do míst, která se jim zdály nejhlubší, nasypali písek, který ukradli na stavbě před domem. Samozřejmě přímo na folii mezi trubky podlahového topení.

Večer jsem na stavbu přijel podíval se pouhým pohledem na podlahu, vyhodnotil ji jako rovnou, dal zedníkovi peníze a odjel jsem pryč s tím, že beton musí tři dny uzrát, pak je pochozí a já zkontroluju roviny.

Topenáři se sbalili a odjeli pryč.

Za dva dny jsem přišel do obýváku a zjistil, že nejdou otevřít dveře, protože jim brání beton. Začnu hledat zbývající pytle s betonem a místo 90 jich najdu 27.

V obýváku jsou nalité tři tuny betonu.

Volám topenáři, který mi do telefonu tvrdí, že se mi to zdá, že dveře drhnou proto, že jsou křivý.

Po krátké poradě se stavbyvedoucím volám topenáři a říkám:

"V obýváku jsou tři tuny betonu, má tam být 1,6. Je mi to líto, ale vyřešte si to jak chcete. Dokud to nevytvrdlo, přijeďte, tu desku roztřískejte, odpad zlikvidujte a dopravte nahoru novej beton".

"Ok, vyřešíme to".

Topenář přijel za deset dní, mezitím beton stihl krásně uzrát. (Kupoval jsem Weber s vláknem).

Nestačil jsem se divit.

Řekl, že to vyřeší, že sehnali stroj, který odebere 3cm povrchu do roviny.

Všichni mi řekli, že takový stroj neexistuje.

Ve smluvený den přijeli odpoledne (jako vždy, když měli přijet ráno) a divili se, že mají mašinu na 380V a že v bytě není zásuvka. Tuto situaci řešili 6 hodin. U vchodu do domu našli zásuvku na 380, 6 hodin sháneli prodlužovačku do 5. patra, pak ji vyrobili ze dvou prodlužovaček na 220 s tenkým průřezem, aby zjistili, že zásuvka dole je odpojená.

Podle jejich slov stálo půjčení všech stroj deset tisíc na den.

Za ten den jsem tam byl několikrát. Na pět jsme si domluvili poradu na bytě, ať mi ukázali postup. Přijeli o hodinu později s tím, že jeli někam na Václavák. Mezitím se mi po bytě poflakoval nějakej cizí borec, kterej akorát koukal z balkonu a na mou otázku, co tady má dělat, říkal, že neví, že čeká na ty, co jeli na Václavák.

O půl sedmé, po další scéně, jsem je donutil vzít ruční řezačku na beton, ať v desce nařežou šachovnici a odeberou ji kangem.

Nařezali šachovnici a k mému údivu začali bez optání desku drtit mým vrtacím kladivem s funkcí příklepu. Dostali přednášku o tom, že s nevidím důvod, proč by měli kurvit moje nářadí, nechal jsem je udělat kousek šachovnice a se slovy "tohle jste ale mohli dělat od rána" jsem nasranej odjel pryč.

Druhej den jim volám, jak to jde: "380 v domě není, ale my si půjčíme agregát a tím to vyřešíme". Stroje nechali v bytě a odjeli pryč. To byl pátek.

Domluvil jsem se stavbyvedoucím s tím, že je bude jednou denně jezdit kontrolovat a že od 4. do 8.8. podlahu vyřeší, aby do 12.8. dokončili veškerou svoji nasmlouvanou práci. Zároveň dostali za úkol na byt dovést veškerý materiál, na který dostali zálohu a který byl v prvotní kalkulaci.

8. srpna volá stavbyvedoucí, že ani po poslední kontrole není podlaha rovná, na stavbě je bordel, podlahovka v kuchyni je stále položená na trámech s místy 11 cm hloubkou a že jinak není udělané vůbec nic.

Pro jistotu volám topenáři, jak pokračují, a jestli je podlaha vyrovnaná. "ano,jsme hotoví, odjel jsem domů".

V pondělí 11.8. přijedu na stavbu, k mému údivu na stavbě není materiál (radiátory, trubky, záchody, rozvody, proste všechno), všude bordel a podlaha v obýváku je zbroušená ze 2/3. Poslední třetina je bruskou pouze přejetá, aby to na pohled vypadalo.

Pak zjišťuju, že betonovou podlahu řezali mojí úplně novou flexou, která vypadá jak v posledním tažení a ještě má sundaný kryt.

Volám topenáři, ať okamžitě přijede, doveze materiál a vyúčtování, domluvíme se na úterý ráno.

Přijede ve 13:30 bez jediné omluvy, což je poslední kapka. Tvrdí mi, že podlaha v obýváku je rovná, na mou konfrontaci s vodováhou odpovídá "ano, je tam trošku ďolíček".

Nastává pořád ještě slušná debata, u které tvrdí, že podlaha je rovná. "ok, tak mi sem přeneste vágrys z chodby". Topenář vytahuje křivou fošnu ze stavební suti, vodováhu z OBI za 199 Kč a začíná přenášet. Navíc řve na zedníka, který na stavbě má funkci vedoucího a je to poctivá stará škola.

V té chvíli má trpělivost definitivě končí, topenář odevzdává klíče s tím, že 13.8. doveze materiál a vyúčtování.

Zároveň se domlouváme na tom, že alespoň opraví podlahovku v kuchyni, abych mu ji mohl v rámci vyúčtování zaplatit, protože v tomto stavu to je na demontáž. A že do bytu dovezou veškerý materiál, na který dostali zálohu.

Když mu 13.8. ráno volám, kde je, je doma v Jeseníku. Že prý v pátek. Jedu na stavbu, první, co vidím, je odřená podlaha ve výtahu od toho, jak tahali ve dvou stroje a agregát. Materiál na stavbě samozřejmě není.

Suma sumárum:

Zaplacená záloha:115 000
Způsobená škoda dilenantsky vylitou podlahou: 25 000
Díky měsíčnímu zpoždění zaplaceno na hypotéce: 21 000
Během dvou měsíců provedeno prací: 1/4

Detail odřené podlahy výtahu
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Odpad, naházený již do "čistého" (centrální hromada na suť je o dva metry dál
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Detail stavu stěn a poškozených futer po broušení (futra chceme zachovat, což věděli)
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Stavební suť, opět naházená v "čisté" místnosti
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Detail odpojení odpadu v šatně. Funkční odpadní roura nezaslepená (dovedete si představit ten smrad?), díra do stropu pod námi zakrytá cihlou, aby to nebylo poznat. Suť napadala na podhled ze SDK do bytu pod námi.
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Na stejný podklad položili podlahovku
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Chodníček si udělali z nových OSB desek, určených na podklad pod plovoučky. Desky mají zlámané perodrážky a jsou na povrchu zničené od tahání centrály.

Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.
Bejvalej boxer, mistr šavlového tance a hrdej provozovatel webu www.veteranov.cz

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12186

  • Aci
  • NEPŘIPOJEN
  • SL
  • Příspěvky: 696
  • Karma: 11
Folie podlahovky po opravě
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Pod podlahovkou jsou stále trámy
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Detail "rovné" podlahovky v kuchyni
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Zkuste na tohle nalít beton.
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Tady bych čekal násyp bez kameniva na něm polystyren
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Rozvod topení, položený vysoko, takže se beton nad ním vydrolil.
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Pravý úhel v praxi
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Přibetonování míchali betonu lopatou, míchačku neměli (a míchali to celý den). Výsledkem je nepropojení betonu a jeho praskání.
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.
Bejvalej boxer, mistr šavlového tance a hrdej provozovatel webu www.veteranov.cz

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12187

  • Aci
  • NEPŘIPOJEN
  • SL
  • Příspěvky: 696
  • Karma: 11
Detail poškozené hadice vlivem tahání strojů po OSB deskách
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Vyrovnaná podlahovka (trám opět uvnitř)
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


V místě, kde má být polystyren, jo pouze suť, trám a vajgl.
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Detail pokládky polystyrenu pod podlahovkou
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Popraskaná betonová deska vlivem špatného postupu
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


"Rovná" betonová podlaha
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.


Zničená nová prodlužovačka
Tento obrázek je pro hosty skrytý. Prosím přihlašte se nebo se registrujte pro jeho zobrazení.
Bejvalej boxer, mistr šavlového tance a hrdej provozovatel webu www.veteranov.cz

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12189

  • vitek
  • NEPŘIPOJEN
  • Gullwing
  • W108 280SE 3.5, W115 200D, R129 500SL, W140 600SEL
  • Příspěvky: 2574
  • Karma: 35
Bych ty borečky pochválil lopatou přes záda. Mimochodem si myslim, že to bude víc topit sousedům pod Tebou strop a né Tobě podlahu. A pěnovej polystyren v podlaze se podle mě vymačká. Zabít je málo! V.

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12198

  • Angelo
  • NEPŘIPOJEN
  • E-Klasse
  • Příspěvky: 123
  • Karma: 8
Tenhle polystyren tam nepatří, má tam být extrudovaný. Tenhle bude na kaši, jak po tom běhali, ale beton to skryje. Podal bych si je všechny, takovouhle prasárnu bych si nedovolil. Někdy přemýšlím, že si postupně začnu kupovat svoje nářadí.

Re: Voda, Topení, Odpady 9 roků, 8 měsíců #12222

  • Enougher
  • NEPŘIPOJEN
  • S-Klasse
  • Příspěvky: 437
  • Karma: 10
mam tohle za sebou u brachy na baraku
musel jsem sehnat topenare profesionala a ten kdyz to videl tak malem upadl do mdlob
ale brachovi to predelal a vse funguje 100%
Náhradní díly Mercedes Benz
Náhradní díly Bentley
Náhradní díly Aston Martin
Specialista na Airmatic, samonivelacni podvozky a Active body control
www.mercedes-motors.cz
Star C3 a Star C4 vzdy s sebou
  • Strana:
  • 1
Čas pro vytvoření stránky: 0.63 sekund
Free business joomla templates